EASY FRESH TOMATO SAUCE


Op deze manier wil ik jullie laten zien hoe makkelijk het is om snel verse tomatensaus te maken door onderstaande stappen te volgen. Het duurt slechts een kwartier. Weg met die voorverpakte sauzen! Ik gebruik steeds Marzano tomaten omdat ze veel vruchtvlees, weinig zaden en een lekkere smaak hebben. 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 12 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie

Voorbereiding:

  1. Maak een kruisje met een mes in het kroontje van de tomaten
  2. Schrik de tomaten 10 seconden in kokend water
  3. Haal de schil van de tomaten en snij de tomaten in blokjes 
  4. Plet verse knoflook met een mes 

Koken:

  1. Verhit olijfolie op een laag vuur in een pan
  2. Leg de verse knoflook in de pan zodat de aroma's van de knoflook vrijkomen (+- 5 min.)
  3. Haal de knoflook uit de pan en voeg de tomatenblokjes toe
  4. Laat de tomatenblokjes inkoken zonder deksel (anders wordt de saus waterachtig)
  5. Plet de tomatenblokjes regelmatig met een vork en laat ze vervolgens verder inkoken
  6. Laat de tomatenblokjes inkoken tot je de gewenste dikte hebt 
  7. Afkruiden met peper, cayennepeper en paprikapoeder
  8. Serveren maar! 

YOR ROY, FIT FOR YOU!

Comment